İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar 2019

İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar 2019 İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

İncir Çekirdeği Yağı Nedir? Ne İşe Yarar?

Meyveler arasında oldukça özel bir yere sahip olan İncir insanlık tarihi boyunca her zaman değeri bilinen bir meyve olmuştur. Bunun dışında ise İncir çekirdeği yağı üretimi son yüzyıllarda artış göstermiş, Türkiye ise ciddi bir Pazar payına sahip olmuştur. Bu elbette doğal İncir çekirdeği yağı temin edebileceğimiz bir coğrafyada yaşadığımız doğrulayan bir istatistik olarak görülebilir.

Birçok uygarlık tarafından kutsal meyve olarak görülmüş, tarihin her döneminde sıkça tüketildiğini öğrendiğimiz meyvenin son derece faydalı yönlerini biliyoruz. Çekirdeğinden elde edilen yağın ise en az meyve kadar yararlı olduğunu son dönemlerde daha da fark ettik. Özellikle günümüzde saç bakımı için özel bir yağ olarak nitelendirildiğine şahit oluyoruz.

Dermatolojik araştırmalara konu olmaya başlamasıyla sivilce oluşumlarını önleyen, çok sayıda cilt rahatsızlığında ise tedavi edici unsur olarak görülen doğal yağlar arasına adını yazdırmıştır. İncir çekirdeği yağının faydaları arasında saç ve cilt bakımı ilk sırada yer alsa da Omega yağ asidi yönünden birçok farklı enzime sahip olması halen daha gündemdedir. İçeriğinde bulunan mineraller ve vitaminler yalnızca saç ve cilt bakımında değil, vücudumuzun ihtiyaç duyabileceği her noktada yarar sağlayabilmektedir.

Makale İçeriği

İncir Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Doğrudan incirin çekirdeğinden elde edilen doğal bir yağ olduğu için herhangi bir karışıma ihtiyaç duymadan kullanılabilmektedir. Böylelikle kullanım kolaylığı sebebiyle insanların son derece tercih ettiği bir doğal besleyici yağ konumunda değerlendirilir. Saç, cilt ve sarkmalarda son derece başarılı olduğunu zaten kozmetik sektöründe bulunan ilaç varyasyonlarından anlayabiliyoruz.

Fakat bakım dışında sağlıklı bir bünye içinde oldukça kullanışlı olduğunu bize bilimsel açıklamalar kanıtlıyor. Çünkü içeriğinde neredeyse yok yok diyebiliyoruz.

  • Omega 3
  • Omega 6
  • Omega 9
  • A, E, K vitaminleri
  • Kalsiyum
  • Potasyum
  • Magnezyum
  • Demir
  • Bakır

İncir Çekirdeği Yağı Neye İyi Gelir?

İncir çekirdeği yağı neye iyi gelir sorusuna verilebilecek en temel yanıtlardan birisi saç bakımıdır. Saçlarımızda oluşan dökülme, beyazlama, seyrekleşme ve kepeklenmeye karşı canlandırıcı bir etkiye sahiptir. Hem daha sağlıklı hem de görselliği oldukça yüksek saçlara sahip olmanın en kolay yolları arasında bulunur.

  • İncir Çekirdeği Yağıyla Saç Bakımı

Bilhassa saç dökülmesinde etkin sonuçlar alabilmek mümkündür. Fakat mucizevi meyvenin çekirdeğinden edinilen yağlar saç beyazlamasına ve kepeklenmeye kısa sürede çare olmaktadır. Besleyici ve onarıcı bir kür olarak değerlendirilebilecek olan bu doğal yağın kullanımıyla başarı yüzdesi neredeyse %100’dür. E vitamini saçların sağlıklı uzaması ve kırılmayarak koruyucu bir hal almasında önemli rol oynar.

Saçlarımız için uygularken saçın tamamına sürmenize gerek yoktur. Saç derimizden çıkan yeni saç köklerini canlandırmak ve mevcut saç köklerimizi onarmak için dip bölgelerine masaj yaparak uygulanmalıdır. Yeteri miktardaki İncir çekirdeği yağını elinizle kolaylıkla saç diplerinize yedirebilirsiniz. Bu işlemden sonra yaklaşık 15 dakika beklemek için bir havluyla ya da bir boneyle saçlarınızı kapatabilirsiniz. Tamamıyla emildiğini hissettikten sonra ise saçlarınızı bol suyla yıkamalısınız. İpeksi bir dokunuşa sahip olmasını umduğunuz saçlarınız size ayrı bir ahenkle merhaba diyecek.

  • İncir Çekirdeği Yağıyla Cilt Çatlaklarına Bakım

Cilt çatlakları kadınlar için en büyük sorunların başında yer alır. Genelde doğum yaptıktan sonra bu problemle karşılaşmayan kadın yoktur. Mevcut cilt çatlaklarını kapatabilmek ve eski diri vücuda tekrar sahip olabilmek için farklı bakım ürünleri kullanıyor olabilirsiniz. Bu ürünler içeriğinde barındırdığı İncir çekirdeği yağıyla bunu sağlamaya çalışır.

Doğrudan incir çekirdeği yağının cilt çatlaklarında kullanımını yaparsanız doğal yollardan bunu başarabilme imkânına sahip olursunuz. Cilt çatlaklarına doğru bölgesel uygulamayla masaj yaparak tamamen yedirmeniz gerekir. Ortalama 10 dakika bekledikten sonra duş alabilirsiniz. Bu uzun vadeli bir kullanım gerektirdiği için en az 3 hafta düzenli bir biçimde uygulanmalıdır. Genelde gözle görülür kapanmaların 6.hafta itibariyle görüldüğünü söyleyebiliriz.

Aynı zamanda gerdan sarması, vücut sarkıklığı, elastikiyetini kaybetmiş cilt sorunlarının giderilmesinde kullanılabilmektedir. Birçok kadın yaşadığı dermatolojik sorunlarda çözüm yolunu bu doğal ve organik yağ ile bulmuştur.

  • İncir Çekirdeği Yağıyla Sivilce Bakımı

Faydaları bitmeyen incir çekirdeği yağının sivilce oluşumlarını önlediği, aynı zamanda mevcut sivilcelerin ortadan kalkmasında önemli rol oynadığı bilinmektedir. Sivilce bakımının oldukça stresli bir iş olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda doğal yağları kullanarak en kısa sürede istenmeyen sivilce ve aknelerden kurtulmak mümkündür.

Sivilcelere karşı günde 3 kez uygulanabilecek olan incir çekirdeği yağı faydaları neticesinde size sonuç verecektir. Cildi besleyip siyah noktaların kökünü kurutur, sivilcelerin çıkmasını engeller ve çıkan sivilcelerin kısa sürede kurumasını sağlar.

İncir Çekirdeği Yağının Faydaları

İncir çekirdeği yağının faydalarını gördükçe vazgeçilmezleriniz arasına girecek olan bu doğal ürünün size çok fazla şey katacağından emin olabilirsiniz. Vücudumuz için çok önemli olan Omega yağ asitleri ailesini oldukça zengin bir biçimde barındırması en önemli avantajdır. Üstelik mineral açısından en zengin doğal yağlar arasında bulunur.

  • Omega Yağ Asitleri

Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 içeriği sayesinde cildimizi besleyip daha diri bir noktaya çeker. Yaşlanmaları geciktirdiği gibi parlak bir görünümü bize sunar.

  • Vitamin ve Mineraller

E vitamini yönünden saçlarımıza, A ve K vitaminiyle ise vücudumuza inanılmaz bir dinçlik katar. Üstelik magnezyum, kalsiyum, demir ve bakır mineralleri aynı şekilde ihtiyaç duyduğumuz enzimlerdir.

  • Kemikler

Kalsiyum yönünden zengin olduğu için kemik gelişimi ve kemiklerin sağlığı için çok önemli bir doğal yağdır.

  • Zayıflamak İçin Kullanılabilir

İncir bildiğiniz gibi besin lifi açısından zengin olduğundan herkese önerilir. İncir çekirdeği yağının tok tutucu etkisiyle diyetlerde size yardımcı olacağına şüphe yok.Yüksek Tansiyon

Hipertansiyon hastalarında tansiyonu ideal seviyede tutan bir etki gösterdiği bilimsel çalışmalar sonucunda kanıtlanmıştır.

İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar 2019

İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar 2019

Related news

  • Erkekler nasıl bir kadınla evlenmek ister
  • Bağırsak Solucanına ve Kurduna Ne iyi Gelir Bitkisel Çözüm
  • Buray Kehanet Şarkı Sözü (Bu Bir Kehanet Galiba Gör Zarardayım)
  • Morgan Freeman ile Mel Gibson Kerbelada buluşuyor
  • Google play uygulamaları sd hafıza karta yükleme ve indirme nasıl yapılır

  • İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar


    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar

    İncir Çekirdeği Yağı Nedir Ne İşe Yarar